
Izolatia adecvata pentru casa ta
Facturi cu până la 50% mai mici pentru încălzirea locuinței.
Cum? Folosind o izolație de calitate pentru casă ta.
Să aruncăm o privire peste tipurile de izolație, avantajele și dezavantajele lor.
Principalele beneficii:
- Costuri reduse la energie – izolarea adecvată poate ajuta la reducerea costurilor de încălzire și răcire prin menținerea casei la o temperatură constantă.
- Confort îmbunătățit – vă ajută să vă mențineți casa la o temperatură confortabilă pe tot parcursul anului.
- Reducerea zgomotului – izolația ajută la reducerea nivelului de zgomot, făcând casa dvs. un loc mai liniștit și mai liniștit.
- Eficiență energetică sporită – contribuie la reducerea amprentei de carbon și ajută la eficiența energetică a casei.
1. Izolație cu fibră de sticlă
Fibra de sticlă este unul dintre cele mai frecvent utilizate tipuri de material izolator. Este fabricat din fibre fine de sticlă, care sunt fie filate, fie suflate pentru a crea plăci, rulouri sau umplutură liberă. În ciuda popularității sale, fibra de sticlă poate irită pielea și plămânii. Prin urmare, experții vă sfătuiesc să purtați îmbrăcăminte de protecție, cum ar fi mănuși, măști și ochelari de protecție.
2. Izolație cu spumă
Izolația cu spumă este de obicei realizată din materiale plastice, cum ar fi polistirenul, poliizocianuratul sau poliuretanul. Izolațiile din spumă vin sub formă de plăci de spumă rigide, izolații de umplutură liberă sau spumă prin pulverizare.
Cel mai folosit produs din această categorie este polistirenul, care poate poate fi expandat sau extrudat. Polistirenul expandat (EPS) este fabricat din granule de stiren (styren) și este rigid, dur și cu celule închise. Este disponibil că umplutură liberă și că plăci. Spumă de polistiren extrudat (XPS), pe de altă parte, este vândută doar că plăci rigide. Este mai dens și, prin urmare, mai rezistent decât EPS.
Spuma poliuretanică, fie cea cu celulă deschica (flexibilă) cât și cea cu celulă închisă (rigidă) este unul dintre cele mai eficiente materiale destinate izolării clădirilor, deși în ultimul timp au apărut rapoarte care atenționează asupra pierderii capacităților de izolare odată cu trecerea timpului.
Poliuretanul (PUR) și poliizocianuratul (PIR) au o compoziție asemănătoare cu ușoare variații chimice. PIR este o versiune îmbunătățită a PUR și este mai rezistent la foc, precum și un izolator mai bun. În general, poliuretanul și poliizocianuratul sunt economice, ușor de instalat și foarte rezistente la deteriorarea mecanică și structurală.
3. Izolație cu celuloză
Compusă din fibre vegetale și materiale reciclate (până la 85% hârtie reciclată), această izolație cu umplutură liberă sau pulverizată este foarte utilă pentru că o puteți folosi pentru pereți, tavane, pardoseli și mansarde fără a fi necesare modificări aduse structurii suport. În unele cazuri producătorii încorporează borat mineral și uneori sulfat de amoniu pentru a face produsul rezistent la foc și alți factori. Nu necesită barieră suplimentară împotriva umezelii și este potrivită atât pentru casele noi, cât și pentru cele existente.
4. Izolație din vată minerală
Izolația din vată minerală se referă la două tipuri de material izolator – vată de zgură și vată de stâncă. În timp ce ambele sunt artificiale, materia primă din ambele tipuri este foarte diferită. Vata de stâncă este făcută din minerale naturale, cum ar fi bazalt sau diabază. În schimb, vata de zgură este făcută din zgură de furnal (un produs rezidual al metalului topit). Izolația din vată minerală este rezistentă la foc și este disponibilă că izolație de umplutură liberă, rulouri și placă. Un excelent material pentru izolare termică. Produsele din vată minerală și fibră de sticlă sunt adesea cele mai bune opțiuni atunci când rezistența la foc este un factor important.
5. Izolație din fibre naturale
Unele fibre naturale pot fi folosite și ca material de izolare, având calități deosebite pentru acest rol. Fibrele precum bumbacul, lâna de oaie, paiele și cânepa sunt reciclate pentru a formă izolație. Cu toate acestea, aceste materiale au nevoie de tratament chimic pentru a deveni rezistente la foc, insecte și umiditate. Izolația din fibre naturale este vândută în mod normal sub formă de plăci sau panouri.
Vrei un apartament într-un bloc nou, izolat cu cele mai eficiente materiale?
Toate proiectele dezvoltate de AGM Property Group au fost izolate folosind doar materiale de înaltă calitate.